torstai 8. huhtikuuta 2010

This is how it went down... and down... and deeper down

Aprillipäivän musavisaan kokoonnuttiin Kauppayhtiön hämyiseen kellariin. Elskujen joukkue koki iloisen comebackin kun MikaMäy liittyi pitkästä aikaa joukkoomme. Tämä olikin niitä harvoja valonpilkahduksia joista joukkueemme tämän visan aikana sai nauttia. Read on...

Ensimmäinen visakierros oli totisesti nimensä veroinen, voi saatana mikä kierros! Nollaa pukkasi lähes joka kysymyksestä. Robert Johnson tienristeyksessä Vanhan Kehnon kanssa tehtyine sopimuksineen sentään oli tiedossa, samoin Roky Erikssonia versioineet Entombed (piireissä tuttavallisemmin Enskat) ja Viikate (jonka jäsenistö muuten kunnioitti allekirjoittanutta vierailullaan työpaikallani tänään). Pistesaldo: hurjat 3,5/16. Eipä hyvältä näytä.

Kakkoskierros ei juuri saa juhlimaan pistesaaliillaan myöskään. Vipinä sentään lataa lähes täydet Regina Spektor-kysymykseen ja allekirjoittanut vanhuksena innostuu Tapio Rautavaaran biisistä Anttilan keväthuumaus. Ei tunnistu Terveet Kädet, ei Heidi Kyrö eikä Anssi Tikanmäki. Huoh. Mutta jotain hyvääkin: pitkästä aikaa jaetusta puuhalapusta tunnistuvat Gommi-valepukuun sonnustetut popparit yhtä lukuunottamatta. Jee! Tästä johtuen muuten vaatimattomaksi jäänyt pistesaldo riitti nostamaan Mäyt finaalikierrokselle asti kahden kierroksen yhteispisteillä *räknää* 10/34. Tämä kertokoon jotain visan vaikeustasosta (hele-VETIN vaikea!).

Finaalikierros olikin sitten varsinainen kaikkien aikojen rimanalitus Elsku-tiimiltä. Ei tunnistettu Bremenin soittoniekkoja, ei Isokynää, ei Porcupine Treetä (jonka levyn allekirjoittanut vielä päivää aikaisemmin osti!!!), ei K. Röyhkän oikeata nimeä. Eikä mitään muutakaan. Tuloksena oli perinteinen Suomen Euroviisupistesaldo, zero points. Nada. Nothing. And to add insult to injury, yours truly hävisi vielä SatuBethille viskipaukun jätettyään Robert Plantin yhtyeineen tunnistamatta (mikä halavatun kantri-Zeppelin?).

Summa summarum: visa oli erittäin, erittäin haastava, mutta etenkin finaalin ohareista saa täällä syyttää vain itseään. Plakkariin jäi kuitenkin arvokas kausipiste. Paljon mielenkiintoista triviaa taas tarttui mukaan ja puuhis oli mahtava! Kiitokset tuomareille, visan eteen oli selvästi nähty vaivaa. Ja onnittelut voittajille! Over and out.

4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Niii, unohdin hehkuttaa voittamaani veto-viskiä EB:n raportissa, helevata sentään! Maistui hyvälle, kiitos :D

Entombed on jääny mulle vähän tuntemattomaksi bändiksi, syystä tai toisesta. Levyjä kyllä löytyy kovalevyltä naapurin mummolle asti, mutta eipä vain ole tullut perehdyttyä poppooseen. Ja mikä parasta, se oli meidän eka vastaus, jonka suttasimme. Tilalle raapustettiin Bathory, vaikka se ei taida ihan mitään deathmetallia olla.. Mysterious ways..

Satu kirjoitti...

Hassua,e ttä oon kirjottanu tähän kommentin jo pari päivää sitten, eikä se näy muuten kuin täällä kommenttipalstalla :-/ Ehkä Elskut on laittanu minut "mustalle listalle" :D

Arppa kirjoitti...

Katos joo, vain yhtä kommenttia näyttää ja näitähän on kaksi. Kummaa. Ja Bathoryhan oli aluksi blackmetallia, siirtyi sit väsäämään jotain eeppistä viikinkimetallia. Yhen miehen bändihän se oli (rip Quorthon).

Satu kirjoitti...

Juuri näin. Hyvä Ari! Olet tehnyt kotiläksysi :)